Her er en til, det var en gang..

Jeg er vell ca 8 år og vi hadde en islandshest som het Taran som jeg rei på tur med mamma som red den hu hadde på den tiden Ronja. Vi hadde ridd denne runden mange ganger før men det hadde vært  vinter så var en stund siden sist.  Vi pleide å ri denne runden med en snarvei så vi kom igjenn nærmere hjemme, men etter en hard vinter hadde det blåst ett tre over vegen. Treet lå vell ca 1m over bakken. Taran som jeg rei var en ganske egenrådig hest som gjorde det hun selv ville. Da vi kom nedover bakken og kom på høyde med avstikkeren til snarveien, så vi fort at vi må gå hele runden. Mens mamma rir fint forbi ett parr meter forran meg finner Taran ut at hun ikke vill gå rundt, hun kommer jo under der om hun bøyer seg ned, meg derimot tror eg ikkje hun tenkte på.  Hun tar en brå sving inn veien og huker seg helt ned og smetter under, mamma skriker til meg "hold deg fast i treet!" Og der forsvinner hesten innover på stien, mens jeg henger å dingler i treet. Litt fortumla etter det som har skjedd må jeg holde Ronja mens mamma løperetter Taran. Tar ikke så lang tid før jeg ser dem igjenn og atter en gang må hesten huke seg ned under treet før vi rir hele runden hjem.

Denne hesten høres kanskje ikke helt klok ut, eller trygg utfor en 8 åring å ri men hun varden tryggeste.  Uten om disse ekstra ideene hennes var hun en engel. Var ikke noe som kunne skremme den hesten. Jeg brukte henne som leke stativ håppa bukk opp på henne og krabba gjennom alle beina hennes mens hun bare venta på at ape ideene mine skulle gå over.

Her er ett lite gullkorn til bevis.
Vi hadde hestene noe i hagen med en grind direkte til jorde dem gikk på, og jeg satt selvfølgelig på hesten hele dagen uten noen form for styre mulighet. Så ville hunn inn på jorde og jeg la meg flat på ryggen hennes for å ikke henge meg fast i grinda eller noe. Det gikk ikke så bra denne gangen jeg falt av og da jeg åpnet øynene igjenn stirrer jeg rett i øynene hennes, føler hun gir meg ett litt "tafatt" blikk, litt sånn "gidder du flytte deg?, skal inn på jorde å du er i veien" jeg ligger da på langs under hesten, med hode mellom frambena, hun står helt stille og bare venter på at jeg skal flytte meg, etter eg har kommet meg opp og ut av veien går hun rolig inn på jorde som ikkje noe har skjedd.

Det var dagens gullkorn :)

Bilde fra Google,  for å pynte litt;)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hermundstad

Hermundstad

21, Vang

Hei! Helene her! 20 r fra Valdres, nylig flyttet til Hnefoss, og trives hittil. Utadvendt og blid, noe du lurer p spr! :) "Bedre og angre p noe man har gjort, enn noe man ikke har gjort."

Kategorier

Arkiv

hits