Fortid, Fremtid og Rykter

Eg er en person som aldri dømmer folk etter rykter eller hva andre sier. 
Synes det og dømme etter andres meninger er feil, selv er eg hesejente og vet hvor forkjellig hesten kan være etter hvem som rir den. Så mener at det er omtrent det sammen med gutter og jenter. 

Fortiden til folk preger selvsagt hvordan dem er men også hvordan dem kan forandre seg. Eg vet med meg selv at eg er ikke samme personen som eg var si 4 mnd tilbake, så hvorfor skal andre være det. Min fortid er fortiden, ja den gjorde meg til den eg er i dag og ville ikke endret den. Vi alle har gjort ting vi har lært av, vi har mistet folk fordi vi har sagt dumme ting. Vi har gjort ting vi aldri ville gjort på grunn av håpet om å få noen vi aldri vil få. Vi har hatt noen i livet vårt vi nok aldri burde hatt der, men fordelen er at vi lærer av hva vi gjør. Noen mener at folk ikke kan forandre seg, noe eg har hørt mange ganger spesielt når det kommer mine valg av gutter. Folk som sier han er sånn og sånn og kommer aldri til og forandre seg. 
Uansett hva folk mener så se tilbake på deg selv noen måneder eller år og se har du forandret deg? 
Eg tenker hele tiden på hvor eg er om 5 år, håper og ber om ar eg ikke er på samme plass som i dag. Eg håper eg har det bra og alle eg er glad i har det bra og at dem er kommet fremover og ikke er som i dag. Ikke missforstå, liker folka eg er glad i sånn dem er nå og.
Det som skremmer meg med fremtiden er at folk skal dømme meg etter rykter, etter mine feil eller valg.
Eg kommer fra Valdres og ser hvordan rykter spres fort, flytta til Hønefoss noe som er en del større og trodde det ville være mindre slik men etter noen timer i en bil fant eg ut at det er det samme her. Enda her er det ikke mange som vet hvem jeg er, og har allerede oppdaget at folk dømmer meg. 
Lærte nylig at en eg trodde var på en måte viste seg og være en helt annen, det var da eg virkelig ble skremt, alt eg hadde hørt var så feil! Nå skal det sies at eg kjenner ikke personen så godt personlig men fortsatt ble eg overasket. Det at folk sier så mye rart om hverandre som er så langt ifra sannheten som det kan få blitt.

Mye rart samlet  over her, er nok litt tankefull, men poenget er som eg håper alle gjør er, ikke døm folk selv om dem er på en måte mot noen er det antagelig ikke den samme mot deg. Spør personen du blir kjent med om ryktene stemmer, gjorde det nylig med en eg ble kjent med og var mye som kunne være basert på sannhet men også mye som var tull og vås.

Og til dere som har dømt meg etter rykter som har spredd dem videre og på den eller andre måter har vært slemme vil eg bare si.

Med dette sagt, tar eg kvelden :)
 


 

 

 

 

2 kommentarer

Gina Angelica

01.12.2015 kl.02:57

Super bra skrevet!

Hermundstad

01.12.2015 kl.12:15

Gina Angelica: takk;)

Skriv en ny kommentar

Hermundstad

Hermundstad

21, Vang

Hei! Helene her! 20 år fra Valdres, nylig flyttet til Hønefoss, og trives hittil. Utadvendt og blid, noe du lurer på spør! :) "Bedre og angre på noe man har gjort, enn noe man ikke har gjort."

Kategorier

Arkiv

hits